Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Sokeri 240g974kcal0g239.8g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g250g163kcal27.5g10.5g0.8g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%50g80kcal1.4g1.4g7.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 355g1218kcal36.2g248.5g4.3g12.4g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g350g119kcal0.7g24.8g1.1g6.3g
Siirappi 40g121kcal0g29.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2814g6928kcal135.2g1139.8g190.2g37.6g
Valittu annoskoko1407g3464kcal67.6g569.9g95.1g18.8g
Annoskoko puolitettuna704g1732kcal33.8g285g47.6g9.4g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948