Pataruokahan on helppo ruoka, senkun viskaa aineksia vuokaan ja vuoka uuniin.
MUTTA! Älä hötkyile, vaan anna padan muhia tuntikausia, muutenhan se ei ole pataa, vaan jotain keiton litkua.
Tässä reseptissä on perunoita, mutta syömisvaiheessahan ne voi siirtää ei-karppajan lautaselle.
Tämän padan juju on tähteeksi jäänyt (itse paistettu siankinkku), joka leikataan ohuiksi leikkeiksi ja silputaan pataan.
Kun se muhii kauan ja on pientä silppua, niin se melkeinpä sulaa syödessä kielelle.
Elikkäs lisätään uuninkestävään kannelliseen pataan kinkku, lantut kuutioina ja perunat siivuina.
Sipulit, puolikas fenkolia ja paprika pienitään ja lisätään.
Keltainen paprika on makea ja sopii hyvin lantulle kaveriksi.
Ja koska se on keltainen, niin se naamioituu hyvin ruokaan ja lapsetkaan eivät älyä syövänsä sitä
Lisätään vettä kunnes ainekset peittyvät.
Mausteeksi merisuolaa, kokonaisia viherpippureita, pippurirouhetta ja teelusikallinen kurkumaa.
Suolan kanssa varoen, jos kinkussakin on suolaa.
Uuniin 170 astetta ja 3-4:ksi tunniksi muhimaan kannen alle.
Syödessä lautaselle voi murentaa aurajuustoa, niin saa edes vähän kaloreita!
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 302 grammaaKeskikessu