Punainen katkarapukeitto
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.
Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.
Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.
Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.
Kiehauta.
Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.
Keitä 5 minuuttia.
Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.
Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa
Anu09