Ahven-kasvisgratiini

1. Valmista kastike:
Sulata oivariini, lisää täysjyvävehnäjauhot, anna kypsentyä hetki, lisää maito vähitellen, sekoittamalla samalla hyvin vispilällä tasaiseksi.

Lopuksi lisää katikkeeseen juustoraaste.

2. Valmista gratiini:
Levitä ahvenfileet uuninkestävän vuoan pohjalle, ripttele päälle suola.

Lisää porkkana ja parsakaali sopivina suupaloina päälle, ja lopuksi levitä päälle kastike.

Paista 175 asteisessa uunissa kunnes gratiini on valmis.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Helikoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ahvenfilee, pirkka60g51kcal10.8g0g0.8g0g
Kevytmaito (Valio)50g23kcal1.6g2.4g0.8g0g
Vehnäjauho täysjyvä Liperin mylly7.5g27kcal1g5.2g0.2g0.7g
Oivariini, juokseva, rasvaseos7.5g54kcal0g0g6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.6kcal0.1g1g0g0.4g
Parsakaali brokkoli 15g5.3kcal0.7g0.3g0g0.4g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)7.5g20kcal1.9g0.1g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana329g369kcal32.2g18g18.2g3g
Valittu annoskoko165g184kcal16.1g9g9.1g1.5g
Annoskoko puolitettuna82g92kcal8.1g4.5g4.6g0.8g
Arvot/100g100g112kcal9.8g5.5g5.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=176956