Ahven-kasvisgratiini

1. Valmista kastike:
Sulata oivariini, lisää täysjyvävehnäjauhot, anna kypsentyä hetki, lisää maito vähitellen, sekoittamalla samalla hyvin vispilällä tasaiseksi.

Lopuksi lisää katikkeeseen juustoraaste.

2. Valmista gratiini:
Levitä ahvenfileet uuninkestävän vuoan pohjalle, ripttele päälle suola.

Lisää porkkana ja parsakaali sopivina suupaloina päälle, ja lopuksi levitä päälle kastike.

Paista 175 asteisessa uunissa kunnes gratiini on valmis.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Helikoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ahvenfilee, pirkka90g77kcal16.2g0g1.2g0g
Kevytmaito (Valio)75g35kcal2.4g3.6g1.1g0g
Vehnäjauho täysjyvä Liperin mylly11g40kcal1.5g7.8g0.3g1.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos11g81kcal0.1g0.1g9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.8kcal0.1g1.5g0g0.6g
Parsakaali brokkoli 23g7.9kcal1g0.4g0.1g0.6g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)11g29kcal2.9g0.2g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana493g553kcal48.4g27.2g27.2g4.6g
Valittu annoskoko247g276kcal24.2g13.6g13.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna123g138kcal12.1g6.8g6.8g1.2g
Arvot/100g100g112kcal9.8g5.5g5.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=176956