Marian kinkkupiirakka
Pohja: Pehmennä 100 gr margariinia huoneenlämmössä, sekoita 2 dl vehnäjauhoja joukkoon, sekä puoli desiä vetta ja viimeksi 1 dl juustoraastetta.
Älä vaivaa taikinaa.
Taputtele se laakean, matalan vuoan pohjalle ja reunoille.
Jauhota kädet helpottamaan levittämistä.
Täyte:
Levitä 100-150 grammaa kinkkukuutioita pohjan päälle ja halutessasi myös tuoreita paprikapaloja.
Täytettä varten riko kaksi munaa astiaan, lisää 2 dl kermaviiliä ja mausta paprikajauheella (1 tl), ripauksella suolaa ja pippuria.
Lisää 2 dl juustoraastetta.
Sekoita varoen, levitä kinkun päälle.
Paista 200 asteessa 25 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa
Marra53