Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 181g258kcal22.6g0.5g18.5g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 30g97kcal8.7g2.1g6g9.2g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit60g241kcal24.1g9.6g12g9g
Voi, 1 tl, 5 g15g110kcal0.2g0.2g12g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana636g1416kcal111.4g26g97g36.4g
Valittu annoskoko318g708kcal55.7g13g48.5g18.2g
Annoskoko puolitettuna159g354kcal27.9g6.5g24.3g9.1g
Arvot/100g100g223kcal17.5g4.1g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=177700