Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 30g43kcal3.8g0.1g3.1g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5g16kcal1.5g0.4g1g1.5g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit10g40kcal4g1.6g2g1.5g
Voi, 1 tl, 5 g2.5g18kcal0g0g2g0g
Leivinjauhe 0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana106g235kcal18.6g4.4g16.2g6g
Valittu annoskoko53g118kcal9.3g2.2g8.1g3g
Annoskoko puolitettuna27g59kcal4.7g1.1g4.1g1.5g
Arvot/100g100g223kcal17.6g4.2g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=177700