Punajuuri-jauheliharisotto

300 g raakaa punajuurta raastettuna (kuorittuna 350-400 g)
1 sipuli hienonnettuna
ruokaöljyä paistamiseen
400 g paistijauhelihaa
1/2 l ksvislientä
2 dl tummaa riisiä (kypsentämätöntä)
2 tl kynteliä (tai timjamia)
persiljaa silppuna

Kuullota punajuuri ja sipuli öljyssä.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää kasvisliemi, riisi ja kynteli.

Kypsennä n. 20 minuuttia aina välillä sekoittaen.

Mausta persiljalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 749g288kcal7.5g51.7g1.5g18.7g
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Ruokaöljy keskiarvo 35g309kcal0g0g34.9g0g
Paistijauheliha 10%999g1698kcal199.8g0g99.9g0g
Kasvisliemikuutio 28g84kcal2.6g3.7g6.5g0.4g
Riisi tumma 425g1482kcal29.7g305.7g9.8g17g
Timjami 2.5g7.1kcal0.2g0.7g0.2g0.9g
Persilja 13g3.4kcal0.2g0.1g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4800g7832kcal483.8g738.2g306.2g81g
Valittu annoskoko2400g3916kcal241.9g369.1g153.1g40.5g
Annoskoko puolitettuna1200g1958kcal121g184.6g76.6g20.3g
Arvot/100g100g163kcal10.1g15.4g6.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=181327