Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.7g0g
Sokeri 100g406kcal0g99.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g250g163kcal27.5g10.5g0.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai180g630kcal21.6g127.8g3.8g5.4g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g250g85kcal0.5g17.8g0.8g4.5g
Siirappi 25g75kcal0g18.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8g29kcal0.3g6.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1746g3536kcal102g569.8g92.8g20g
Valittu annoskoko873g1768kcal51g284.9g46.4g10g
Annoskoko puolitettuna437g884kcal25.5g142.5g23.2g5g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=182175