Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Kirsikka-suklaa juustokakku

Suklaakakkupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja

Kirsikkakompotti:
600 g kirsikoita (1 l)
1/2 sitruunan mehu
1 1/2 dl hillosokeria
1/2 vaniljatanko
1–2 rkl brandya

Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Tee ensin pohja: voitele ja korppujauhota tasapohjainen, halkaisijaltaan 24-senttinen vuoka.

Yhdistä kuivat ainekset sokeria lukuunottamatta.

Riko munat toiseen kulhoon ja lisää joukkoon sokeri.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon.

Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Valmista kakun kypsyessä kirsikkakompotti.

Huuhtele ja valuta kirsikat, poista kivet.

Puolita osa kirsikoista.

Laita kattilaan kirsikat ja sitruunamehu, kuumenna.

Anna kiehua noin viiden minuutin ajan, lisää sitten hillosokeri sekoittaen, laita kattilaan myös vaniljatangon puolikas.

Keitä kymmenisen minuuttia.

Mausta kompotti brandyllä.

Poista vaniljatanko.

Jäähdytä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Tarvitset niistä yhden: pakasta muut seuraavaksi kerraksi.

Laita suklaakakkupohja irtopohjavuoan pohjalle.

Lusikoi päälle jäähtynyt kompotti liemineen.

Aloita moussen teko erottelemalla keltuaiset valkuaisista.

Sulata pilkottu suklaa mikroaaltouunissa.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.

Vatkaa valkuaiset sekä ripaus sokeria omassa kulhossaan kovaksi vaahdoksi.

Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri keskenään ja lisää juustoseos jäähtyneeseen suklaaseen.

Sekoita tasaiseksi.

Sekoita suklaa-juustoseoksen joukkoon kermavaahto.

Yhdistä valkuaisvaahto muihin aineisiin varovasti nostellen.

Levitä suklaamousse vuokaan kirsikoiden päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Vihje: Kakun rakenne jää ilmavammaksi, jos käytät suklaamoussessa 4 liivatelehteä.

Lisää liotetut, vesitilkkaan sulatetut liivatteet seokseen juuri ennen valkuaisvaahtoa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Tuanth
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)300g660kcal39.3g1.5g55.8g0g
Sokeri 212g861kcal0g211.8g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai65g228kcal7.8g46.2g1.4g2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 35g117kcal0g28.6g0g0.5g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 20g74kcal3.7g2.2g4.3g6.1g
Kirsikka kivetön 500g278kcal4.4g57g0.5g7.5g
Sitruunamehu, laimentamaton50g11kcal0.2g0.8g0g0.1g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g127g495kcal0g124.5g0g0g
Suklaa tumma 200g1033kcal7.8g106.5g62g10.6g
Kuohukerma,valio,2dl200g680kcal4g6g70g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g200g510kcal11.8g6.4g47.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3818g9891kcal158g1183g483.6g53.6g
Valittu annoskoko1909g4946kcal79g591.5g241.8g26.8g
Annoskoko puolitettuna955g2473kcal39.5g295.8g120.9g13.4g
Arvot/100g100g259kcal4.1g31g12.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185194