Intialainen kukkakaali

Muut mausteet:

- ½ jauhettua inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet (3 kpl), mausteet, currytahna ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 300g72kcal5.4g6.6g0.9g6.9g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.3kcal0.1g0.4g0g0g
Seesamöljy, kylmäpuristettu7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Rajah Mild Curry Paste (10g)15g21kcal0.6g1.3g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana752g346kcal13.2g18.6g19.8g14g
Valittu annoskoko376g173kcal6.6g9.3g9.9g7g
Annoskoko puolitettuna188g87kcal3.3g4.7g5g3.5g
Arvot/100g100g46kcal1.8g2.5g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186200