Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Lasagne

Jauhelihakastike:
n. 400g jauhelihaa
2-3 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2prk tomaattipyreetä (yht. 140g)
2dl vettä
½ lihaliemikuutio
suolaa maun mukaan
basilikaa
mustapippuria

juustokastike:
n. 40g margariinia
3/4dl vehnäjauhoja
9dl maitoa
n. 150g kevytjuustoraastetta
viherpippuria

+reilu 10 lasagnelevyä
n. 50g juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli paistinpannulla.

2. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli, tomaattipyree, vesi ja lihaliemikuutio sekä mausteet.

Anna hautua puolisen tuntia.

3. Jauhelihakastikkeen hautuessa valmista juustokastike: Sulata rasva mieluiten pinnoitetussa kattilassa (ettei maito pala keitettäessä pohjaan) ja lisää joukkoon jauhot.

4. Lisää rasva-jauhoseokseen maito vähitellen, ettei kastikkeeseen tule paakkuja (kannattaa aluksi lisätä maitoa hyvin vähän, jotta rasva-jauhoseos muuttuu tasaisen \"tahnamaiseksi\" ja sitten vasta lisätä loppu maito).

5. Anna rasva-jauho-maitoseoksen kiehua pari minuuttia koko ajan sekoittaen ja mausta sitten seos suolalla ja viherpippurilla sekä lisää joukkoon noin 150g juustoraastetta.

6. Jauhelihakastike on melko lailla valmista, kun juustokastike on saatu tehtyä, joten sitten ei kun lasagnea kokoamaan!
7. Levitä hieman jauhelihakastiketta lasagnevuoan pohjalle ja laita päälle lasagnelevyjä (tavallisesti vuokaan mahtuu vajaat 4 levyä kerrokseen).

Alimpaan kerrokseen ei tule juustokastiketta.

Levitä jauhelihakastiketta levyjen päälle ja kaada sitten juustokastiketta.

Tähän taas päälle levyt, sitten jauhelihaa ja sitten juustokastiketta.

Vuokaan mahtuu yleensä noin 3 lasagnelevykerrosta.

8. Ripottele päällimmäisen kerroksen päälle vielä hieman juustoraastetta.

9. Paista lasagnea uunissa 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

HUOM! Jauhelihakastiketta kannattaa laittaa melko vähän yhteen väliin, jotta sitä riittää joka kerrokseen.

Kastikkeen ei tarvitse todellakaan peittää lasagnelevyjä.

Juustokastiketta puolestaan kannattaa levittää niin, että se peittää levyt kokonaan.

Kannattaa olla tarkkana, että levyjen reunat peittyvät kastikkeeseen, etteivät ne kuiva paistettaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2263 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt emmental -raaste (Porlammin)191g564kcal68.8g0g28.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.34g119kcal4.5g23.1g0.8g1.3g
Oivariini, 60 (100g)41g226kcal0.4g0.4g24.6g0g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi5g14kcal0.2g2.7g0.3g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Pirkka pinaattilasagne levy (1 levy 16g)91g319kcal11.8g61.9g2.6g0g
Lasagnelevy Rainbow64g235kcal9g45.4g2g1.9g
Tomaattisose tomaattipyree, annos 125g140g104kcal6.3g18.1g0.3g1.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu17g18kcal1.3g2.8g0.1g0.4g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen432g601kcal82.1g0g30.2g0g
Sipuli (kuorittu)148g40kcal1.9g7.1g0.3g2.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen900g297kcal29.7g44.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4526g5069kcal432g411.2g179.8g15g
Valittu annoskoko2263g2535kcal216g205.6g89.9g7.5g
Annoskoko puolitettuna1132g1267kcal108g102.8g45g3.8g
Arvot/100g100g112kcal9.5g9.1g4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=19169