Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g1126g1216kcal219.6g0g38.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)83g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Voi, 1 tl, 5 g38g274kcal0.4g0.4g30g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g53g184kcal5.8g0.3g16.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3216g3401kcal454.2g10.6g170.6g3.6g
Valittu annoskoko1608g1701kcal227.1g5.3g85.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna804g850kcal113.6g2.7g42.7g0.9g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993