Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g1314g1419kcal256.2g0g44.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)96g26kcal1.3g4.6g0.2g1.6g
Voi, 1 tl, 5 g44g320kcal0.4g0.4g35g0g
Mustapippuri 1.8g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g61g215kcal6.7g0.3g19.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3752g3968kcal529.6g12g199.2g4.2g
Valittu annoskoko1876g1984kcal264.8g6g99.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna938g992kcal132.4g3g49.8g1.1g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993