Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g1689g1824kcal329.4g0g57.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)124g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Voi, 1 tl, 5 g56g411kcal0.6g0.6g45g0g
Mustapippuri 2.3g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g79g276kcal8.7g0.4g25.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4824g5102kcal681g15.6g255.8g5.4g
Valittu annoskoko2412g2551kcal340.5g7.8g127.9g2.7g
Annoskoko puolitettuna1206g1275kcal170.3g3.9g64g1.4g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993