Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g3000g3240kcal585g0g102g0g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)220g59kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Voi, 1 tl, 5 g100g730kcal1g1g80g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g140g490kcal15.4g0.7g44.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8568g9061kcal1209.4g27.6g454.6g9.6g
Valittu annoskoko4284g4531kcal604.7g13.8g227.3g4.8g
Annoskoko puolitettuna2142g2265kcal302.4g6.9g113.7g2.4g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993