Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g375g405kcal73.2g0g12.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g13g91kcal0.1g0.1g10g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g18g61kcal1.9g0.1g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1072g1134kcal151.4g3.4g57g1.2g
Valittu annoskoko536g567kcal75.7g1.7g28.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna268g283kcal37.9g0.9g14.3g0.3g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993