Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g563g608kcal109.8g0g19.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Voi, 1 tl, 5 g19g137kcal0.2g0.2g15g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g26g92kcal2.9g0.1g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1608g1701kcal227g5.2g85.2g1.8g
Valittu annoskoko804g850kcal113.5g2.6g42.6g0.9g
Annoskoko puolitettuna402g425kcal56.8g1.3g21.3g0.5g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993