Omppupiirakka a la Henna
Vatkaa pehmeä margariini (tai vaihtoehtoisesti voi) sekä sokeri vaaleaksi joko puuhaarukalla tai sähkövatkaimella.
Lisää munat yksitellen.
Seos saattaa "juoksettua" (eli muuttua rakeiseksi), mutta se tasoittuu kun kuivia aineita lisätään joukkoon.
Sekoita vehnäjauhot, leseet ja leivinjauhe keskenään ja lisää parissa erässä voi-muna-sokeriseokseen.
Taputtele voidellun vuoan pohjalle.
Pilko omenat makusi mukaan joko kuutioiksi tai viipaleiksi.
Omenia ei tarvitse kuoria, vain kodat poistetaan.
Asettele omenat taikinan päälle.
Omenia käytetään oman maun mukaan, antamani määrä on viitteellinen.
Ripottele päälle hieman kanelia ja sokeria, oman maun mukaan.
Sulata 50g voita/margariinia, lisää desin verran sokeria ja desin verran kaurahiutaleita joukkoon.
Ripottele tämä seos omenoiden päälle.
Paistetaan n. 200°c:ssa n.40min, kunnes pinta nätisti ruskettunut.
(pohjan ainekset: 150g rasvaa, 2dl sokeria, 2munaa, vajaa desi leseitä (kaurahiutaleita voi käyttää tilalla, myös mitkä tahansa muut leseet käyvät), n. 3dl vehnäjauhoja (lisää ensin 3dl, jos taikina jää löysäksi, laita vähän enemmän, ei kuitenkaan yli 4dl) ja 1tl leivinjauhetta)
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa
Henemilia