THOM KHA GAI (keitto)
4-6 annosta, valmistusaika 10-15 min.
1 litra vettä (johon tl suolaa tai kanaliemikuutio, huom! Tässä ohjeessa ei kaloreissa mukana liemikuutiota)
3 cm tuoretta inkivääriä
400-500 g broilerin maustamattomia suikaleita
(4 kaffirlimetinlehteä)
8-10 dl Kookosmaitoa, 17 % rasvaa
0,7 dl Toba gluteeniton soijakastiketta (tai kalakastiketta)
1 limen mehu
2 isoa chilipaprikaa tai 4-8 pientä (maun mukaan)
(Koristeluun tuoretta chiliöljyä, korianteria)
Painele sitruunaruohoa veitsen lappeella, jotta ruoho murskaantuu hieman.
Tee ruohosta iso solmu.
Viipaloi inkivääri niin, että voit lasketut palat myöhemmin noukkia pois.
Laita solmussa oleva ruoho ja inkiväärin palaset kasariin/kattilaan kana/suolaliemen kanssa.
Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää broileri ja limetin lehdet.
Hauduta, kunnes broilerin on kypsynyt.
Lisää kookosmaito.
Mausta soija- tai kalakastikkeella, limetinmehulla ja hienonnetulla chilillä.
Poista sitruunaruoho, limetinlehdet ja inkiväärin palaset.
Koristele korianterisilpulla.
Voit myös pirskottaa keiton pinnalle hiukan kauniin väristä chiliöljyä.
Thaimaassa keiton kanssa tarjotaan riisiä.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa
Perhosia