Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 752g289kcal7.5g51.9g1.5g18.8g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Sipuli 165g50kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Kasvisliemikuutio 301g916kcal28.6g40.6g70.6g4.8g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Basilika, tuore23g9kcal0.7g1.1g0.2g0.9g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g150g379kcal24.1g2.4g30.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2856g3441kcal132.8g236.8g206g57.2g
Valittu annoskoko1428g1721kcal66.4g118.4g103g28.6g
Annoskoko puolitettuna714g860kcal33.2g59.2g51.5g14.3g
Arvot/100g100g121kcal4.7g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484