Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 877g337kcal8.8g60.5g1.8g21.9g
Valkosipuli 25g27kcal1.9g4g0.1g0.5g
Sipuli 193g58kcal2.4g9.3g0.4g3.3g
Kasvisliemikuutio 351g1068kcal33.3g47.3g82.4g5.6g
Mustapippuri 1.8g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Basilika, tuore26g11kcal0.8g1.3g0.2g1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g175g442kcal28.1g2.8g35.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3332g4015kcal154.6g276.4g240.6g66.8g
Valittu annoskoko1666g2007kcal77.3g138.2g120.3g33.4g
Annoskoko puolitettuna833g1004kcal38.7g69.1g60.2g16.7g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484