Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1000g384kcal10g69g2g25g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Sipuli 220g67kcal2.8g10.6g0.4g3.7g
Kasvisliemikuutio 400g1219kcal38g54g94g6.4g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Basilika, tuore30g12kcal0.9g1.5g0.2g1.2g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g200g504kcal32g3.2g40g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3800g4579kcal176.2g315.4g274.2g76.2g
Valittu annoskoko1900g2289kcal88.1g157.7g137.1g38.1g
Annoskoko puolitettuna950g1145kcal44.1g78.9g68.6g19.1g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484