Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1002g385kcal10g69.1g2g25.1g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Sipuli 221g67kcal2.8g10.6g0.4g3.7g
Kasvisliemikuutio 401g1221kcal38.1g54.1g94.2g6.4g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Basilika, tuore30g12kcal0.9g1.5g0.2g1.2g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g200g505kcal32.1g3.2g40.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g4588kcal176.6g315.8g274.8g76.4g
Valittu annoskoko1904g2294kcal88.3g157.9g137.4g38.2g
Annoskoko puolitettuna952g1147kcal44.2g79g68.7g19.1g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484