Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1253g481kcal12.5g86.4g2.5g31.3g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Sipuli 276g83kcal3.4g13.2g0.6g4.7g
Kasvisliemikuutio 501g1526kcal47.6g67.6g117.7g8g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Basilika, tuore38g15kcal1.2g1.9g0.3g1.5g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g251g631kcal40.1g4g50.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.6g17.5g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4760g5736kcal221g394.6g343.6g95.6g
Valittu annoskoko2380g2868kcal110.5g197.3g171.8g47.8g
Annoskoko puolitettuna1190g1434kcal55.3g98.7g85.9g23.9g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484