Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 250g96kcal2.5g17.3g0.5g6.3g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Sipuli 55g17kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Kasvisliemikuutio 100g305kcal9.5g13.5g23.5g1.6g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Basilika, tuore7.5g3kcal0.2g0.4g0.1g0.3g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g50g126kcal8g0.8g10g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana950g1145kcal44.2g78.8g68.6g19g
Valittu annoskoko475g572kcal22.1g39.4g34.3g9.5g
Annoskoko puolitettuna238g286kcal11.1g19.7g17.2g4.8g
Arvot/100g100g121kcal4.7g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484