Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 376g144kcal3.8g25.9g0.8g9.4g
Valkosipuli 11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Kasvisliemikuutio 150g458kcal14.3g20.3g35.3g2.4g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Basilika, tuore11g4.5kcal0.3g0.6g0.1g0.4g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g75g189kcal12g1.2g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1428g1721kcal66.2g118.6g103.2g28.6g
Valittu annoskoko714g860kcal33.1g59.3g51.6g14.3g
Annoskoko puolitettuna357g430kcal16.6g29.7g25.8g7.2g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484