Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 501g192kcal5g34.6g1g12.5g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Kasvisliemikuutio 200g611kcal19g27.1g47.1g3.2g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Basilika, tuore15g6kcal0.5g0.8g0.1g0.6g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g100g253kcal16g1.6g20g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g2294kcal88.2g158.2g137.2g38.4g
Valittu annoskoko952g1147kcal44.1g79.1g68.6g19.2g
Annoskoko puolitettuna476g574kcal22.1g39.6g34.3g9.6g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484