Jamien karpimpi suklaakakku
4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa
Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)
Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa
Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.
Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).
Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)
Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.
Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.
Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.
alkuperäinen ohje @ karppaus.
Info
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa
Tekno