Soijaleipä

Voitele leipävuoka ja laita uuni noin 180-190 asteeseen

Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaisit kovaksi vaahdoksi.

Lisää keltuaisiin vettä lukuuottamatta kaikki muut aineet.

Sekoita, ja lisäile vettä kunnes taikinasta tulee "sopivaa": ei valuvaa, mutta ei liian jäykkääkään.

Semmoista, että menee hyvin sekaisin valkuaisvaahdon kanssa.

Eli kun seos on valmis, yhdistä valkuaisvaahto seokseen.

Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Vähän riippuu vuuasta, missä ajassa se on hyvä.

Mulla nykyään noin 23 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen kuin kumoat.

Teflonvuokakin kannattaa voidella hyvin, sillä leipä on tarttunut kiinni niillä kerroilla kun olen hutiloinut voitelun kanssa.

Leivästä ei tule niin paksua, että voisit leikata päästä siivuja (ainakaan käyttämässäni leipävuoassa), vaan leikkaan sen kolmeen tai neljään yhtäsuureen palaan, jotka halkaisen puoliksi.

Säilytän itse jääkaapissa, sillä leipä on parempaa jäähtyneenä kuin aivan tuoreena.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Hellsangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit100g401kcal40.1g16g20.1g15g
Pellavansiemenrouhe (risetti, kuitu vähennetty hh:sta) (Risetti), annos 10g33g128kcal8.2g2.1g9.6g9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g90kcal0g0g10g0g
Maustamaton maitorahka (X-tra), annos 250g10g5.7kcal1g0.4g0g0g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana672g1577kcal126.6g40.2g102g48g
Valittu annoskoko336g788kcal63.3g20.1g51g24g
Annoskoko puolitettuna168g394kcal31.7g10.1g25.5g12g
Arvot/100g100g235kcal18.8g6g15.2g7.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196936