Soijaleipä

Voitele leipävuoka ja laita uuni noin 180-190 asteeseen

Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaisit kovaksi vaahdoksi.

Lisää keltuaisiin vettä lukuuottamatta kaikki muut aineet.

Sekoita, ja lisäile vettä kunnes taikinasta tulee "sopivaa": ei valuvaa, mutta ei liian jäykkääkään.

Semmoista, että menee hyvin sekaisin valkuaisvaahdon kanssa.

Eli kun seos on valmis, yhdistä valkuaisvaahto seokseen.

Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Vähän riippuu vuuasta, missä ajassa se on hyvä.

Mulla nykyään noin 23 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen kuin kumoat.

Teflonvuokakin kannattaa voidella hyvin, sillä leipä on tarttunut kiinni niillä kerroilla kun olen hutiloinut voitelun kanssa.

Leivästä ei tule niin paksua, että voisit leikata päästä siivuja (ainakaan käyttämässäni leipävuoassa), vaan leikkaan sen kolmeen tai neljään yhtäsuureen palaan, jotka halkaisen puoliksi.

Säilytän itse jääkaapissa, sillä leipä on parempaa jäähtyneenä kuin aivan tuoreena.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Hellsangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1103g1574kcal137.9g3.3g113.1g0g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit1003g4012kcal401.2g160.5g200.6g150.4g
Pellavansiemenrouhe (risetti, kuitu vähennetty hh:sta) (Risetti), annos 10g334g1279kcal81.9g21.1g96.3g90.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl100g903kcal0g0g100.3g0g
Maustamaton maitorahka (X-tra), annos 250g100g57kcal9.8g4.1g0.2g0.1g
Leivinjauhe 33g59kcal1.7g12.6g0g0.2g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Vesi669g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g15766kcal1265g403.2g1021g482g
Valittu annoskoko3360g7883kcal632.5g201.6g510.5g241g
Annoskoko puolitettuna1680g3941kcal316.3g100.8g255.3g120.5g
Arvot/100g100g235kcal18.8g6g15.2g7.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196936