Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 44g33kcal5.7g0.5g0.2g3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g75g675kcal0g0g75g0g
Ruisjauho, 1 dl312g1000kcal34.4g199.9g7.2g43.4g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 172g540kcal18.1g102g3.8g9.4g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 187g520kcal3.7g5.6g52.5g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g187g362kcal35.6g0.2g24.4g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro63g19kcal1.3g2.6g0.3g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2580g6294kcal197.6g621.6g326.8g115.6g
Valittu annoskoko1290g3147kcal98.8g310.8g163.4g57.8g
Annoskoko puolitettuna645g1574kcal49.4g155.4g81.7g28.9g
Arvot/100g100g244kcal7.7g24.1g12.7g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198407