Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 18g13kcal2.3g0.2g0.1g1.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g30g270kcal0g0g30g0g
Ruisjauho, 1 dl125g400kcal13.7g80g2.9g17.4g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 69g216kcal7.3g40.8g1.5g3.8g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 75g208kcal1.5g2.2g21g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g75g145kcal14.2g0.1g9.7g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro25g7.7kcal0.5g1g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1032g2518kcal79g248.6g130.6g46.4g
Valittu annoskoko516g1259kcal39.5g124.3g65.3g23.2g
Annoskoko puolitettuna258g629kcal19.8g62.2g32.7g11.6g
Arvot/100g100g244kcal7.7g24.1g12.7g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198407