Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g50g31kcal6.6g0.6g0.2g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen40g114kcal12g0.8g6.8g12.2g
Forest honey (Marlene), annos 5g20g57kcal0.1g14g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g20g107kcal3.4g7.4g7.4g5.6g
Rypsiöljy rainbow50g450kcal0g0g50g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g420g1386kcal50.4g277.2g10.1g34.4g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g50g130kcal15g1g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2320g4548kcal175g602g164g104.4g
Valittu annoskoko1160g2274kcal87.5g301g82g52.2g
Annoskoko puolitettuna580g1137kcal43.8g150.5g41g26.1g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421