Pellavasämpylät
Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.
Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.
Alusta jauhot taikinaan.
Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.
Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.
Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.
Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.
Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.
Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.
Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa
Punttimimmi