Nakkikeitto tex mex -tyyliin
Raaka-aineet:
1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl mietoa chilijauhetta
8 dl kana- tai lihalientä
200 g pakastemaissia
250 g pakastettuja kasvissuikaleita
½ tl timjamia
3 rkl notkeaa sulatejuustoa
300-400 g nakkeja
persiljaa
Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.
Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.
•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.
•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.
Keitä n. 10 minuuttia.
•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.
Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.
•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää ketsuppia tarvittaessa.
Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa
Kylpyankka