Kanaa piri piri 3-4:lle
* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria
Piri piri -kastikkeeseen:
* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kuori ja lohko sipulit.
Lohko myös tomaatit.
Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.
Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.
Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista
Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.
Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.
Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.
Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 579 grammaaHabanera