Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen
Valmista ensin juuri:
1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa
Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.
Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.
yön yli.
Lisää sitten juureen:
2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.
Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Taikinasta tulee 3 leipää.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa
Sananjalka