Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt401g185kcal12.8g19.3g6g0g
Hiiva 40g30kcal5.3g0.4g0.2g2.8g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%24g60kcal3.4g2.6g1.3g11.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti53g265kcal13.2g17.6g15.3g15g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g225g652kcal22.5g128.1g5.2g44.9g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g313g1095kcal40.7g219g6.6g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl48g400kcal0g0g48.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2208g5371kcal195.8g774g165.4g149g
Valittu annoskoko1104g2686kcal97.9g387g82.7g74.5g
Annoskoko puolitettuna552g1343kcal49g193.5g41.4g37.3g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761