Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt451g208kcal14.4g21.7g6.8g0g
Hiiva 45g34kcal5.9g0.5g0.2g3.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%27g68kcal3.8g3g1.5g13.3g
Pellavansiemenrouhe,Risetti60g298kcal14.8g19.8g17.2g16.9g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g253g733kcal25.3g144.1g5.8g50.5g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g352g1232kcal45.8g246.4g7.4g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl54g450kcal0g0g54.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2484g6043kcal220g871g186.2g167.6g
Valittu annoskoko1242g3021kcal110g435.5g93.1g83.8g
Annoskoko puolitettuna621g1511kcal55g217.8g46.6g41.9g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761