Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt500g230kcal16g24g7.5g0g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.5g0.2g3.4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%30g75kcal4.2g3.3g1.7g14.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti66g330kcal16.4g22g19g18.7g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g280g812kcal28g159.6g6.4g56g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g390g1365kcal50.7g273g8.2g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl60g498kcal0g0g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2752g6695kcal243.8g964.8g206g185.6g
Valittu annoskoko1376g3347kcal121.9g482.4g103g92.8g
Annoskoko puolitettuna688g1674kcal61g241.2g51.5g46.4g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761