Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt502g231kcal16g24.1g7.5g0g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%30g75kcal4.2g3.3g1.7g14.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti66g331kcal16.5g22g19.1g18.8g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g281g814kcal28.1g160.1g6.5g56.2g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g391g1369kcal50.8g273.8g8.2g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl60g499kcal0g0g60.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2760g6714kcal244.4g967.8g206.8g186.4g
Valittu annoskoko1380g3357kcal122.2g483.9g103.4g93.2g
Annoskoko puolitettuna690g1679kcal61.1g242g51.7g46.6g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761