Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt63g29kcal2g3g0.9g0g
Hiiva 6.3g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%3.8g9kcal0.5g0.4g0.2g1.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti8.3g41kcal2.1g2.8g2.4g2.3g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g35g102kcal3.5g20g0.8g7g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g49g171kcal6.4g34.2g1g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl7.5g62kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana345g839kcal30.6g121g25.6g23g
Valittu annoskoko173g420kcal15.3g60.5g12.8g11.5g
Annoskoko puolitettuna86g210kcal7.7g30.3g6.4g5.8g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.4g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761