Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt113g52kcal3.6g5.4g1.7g0g
Hiiva 11g8.4kcal1.5g0.1g0g0.8g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%6.8g17kcal0.9g0.7g0.4g3.3g
Pellavansiemenrouhe,Risetti15g75kcal3.7g5g4.3g4.2g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g63g183kcal6.3g36g1.5g12.6g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g88g308kcal11.4g61.6g1.8g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl14g112kcal0g0g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana621g1511kcal54.8g217.6g46.4g41.8g
Valittu annoskoko311g755kcal27.4g108.8g23.2g20.9g
Annoskoko puolitettuna155g378kcal13.7g54.4g11.6g10.5g
Arvot/100g100g243kcal8.8g35g7.5g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761