Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt125g58kcal4g6g1.9g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0g0.9g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%7.5g19kcal1g0.8g0.4g3.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti17g83kcal4.1g5.5g4.8g4.7g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g70g203kcal7g39.9g1.6g14g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g98g341kcal12.7g68.2g2g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl15g125kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana688g1673kcal60.8g241g51.4g46.6g
Valittu annoskoko344g837kcal30.4g120.5g25.7g23.3g
Annoskoko puolitettuna172g418kcal15.2g60.3g12.9g11.7g
Arvot/100g100g243kcal8.8g35g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761