Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt125g58kcal4g6g1.9g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%7.5g19kcal1.1g0.8g0.4g3.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti17g83kcal4.1g5.5g4.8g4.7g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g70g204kcal7g40g1.6g14g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g98g342kcal12.7g68.4g2.1g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl15g125kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana690g1678kcal61g241.6g51.8g46.6g
Valittu annoskoko345g839kcal30.5g120.8g25.9g23.3g
Annoskoko puolitettuna173g420kcal15.3g60.4g13g11.7g
Arvot/100g100g243kcal8.8g35g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761