Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt150g69kcal4.8g7.2g2.3g0g
Hiiva 15g11kcal2g0.2g0.1g1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%9g23kcal1.3g1g0.5g4.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti20g99kcal4.9g6.6g5.7g5.6g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g84g244kcal8.4g48g1.9g16.8g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g117g411kcal15.3g82.1g2.5g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl18g150kcal0g0g18.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana828g2014kcal73.4g290.2g62.2g55.6g
Valittu annoskoko414g1007kcal36.7g145.1g31.1g27.8g
Annoskoko puolitettuna207g504kcal18.4g72.6g15.6g13.9g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761