Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt226g104kcal7.2g10.8g3.4g0g
Hiiva 23g17kcal3g0.2g0.1g1.6g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%14g34kcal1.9g1.5g0.8g6.6g
Pellavansiemenrouhe,Risetti30g149kcal7.4g9.9g8.6g8.5g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g126g367kcal12.6g72g2.9g25.3g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g176g616kcal22.9g123.2g3.7g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl27g225kcal0g0g27.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1242g3021kcal110g435.2g93.2g84g
Valittu annoskoko621g1511kcal55g217.6g46.6g42g
Annoskoko puolitettuna311g755kcal27.5g108.8g23.3g21g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761