Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt251g115kcal8g12g3.8g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%15g38kcal2.1g1.7g0.8g7.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti33g166kcal8.2g11g9.5g9.4g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g140g407kcal14g80g3.2g28.1g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g196g685kcal25.4g136.9g4.1g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl30g250kcal0g0g30.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1380g3357kcal122g483.8g103.2g93.2g
Valittu annoskoko690g1679kcal61g241.9g51.6g46.6g
Annoskoko puolitettuna345g839kcal30.5g121g25.8g23.3g
Arvot/100g100g243kcal8.8g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761