Peruna-porkkanasose

6 (700 g) perunaa
4 (400 g) porkkanaa
n. 1/2 l vettä
1 tl suolaa
n. 1 dl kasvisten keitinlientä

1. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat.

Pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi (noin 20 minuuttia).

Ota keitinvesi talteen.

2. Soseuta perunat ja porkkanat kattilassa sähkövatkaimella.

Lisää soseeseen keitinlientä tarpeen mukaan.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Soseen voit halutessasi maustaa tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä tai ruohosipulilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 300 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 875g666kcal16.4g135.6g1.7g8.7g
Porkkana 500g163kcal3.1g27.8g1g12.7g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3000g1659kcal39g326.8g5.4g42.8g
Valittu annoskoko1500g830kcal19.5g163.4g2.7g21.4g
Annoskoko puolitettuna750g415kcal9.8g81.7g1.4g10.7g
Arvot/100g100g55kcal1.3g10.9g0.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204072